27 Srp

Cyklisté již dorazili do Greenville

Do dějiště mistrovství světa v cyklistice Greenville v Jižní Karolíně v USA dorazili již všichni členové reprezentačního týmu ČATHS. Vedle několikanásobného paralympijského vítěze Jiřího Ježka jsou v týmu ještě Michal Stark, Tomáš Kajnar a Kateřina Antošová, která si okusí atmosféru mistrovství světa poprvé.Město Greenville, které dělá čest svému jménu ve všech ohledech, neboť je opravdu plné parků, květin a zeleně, je na šampionát velice dobře připraveno. Pořadatelé připravili pro závodníky trať, ve které nechybí dlouhé sjezdy, zatáčky a táhlá stoupání. Naši závodníci si ji již vyzkoušeli v tréninku.

Dnes ve večerních hodinách proběhne v centru města slavnostní zahajovací ceremoniál a ve čtvrtek se rozběhne závodní program mistrovství štafetovým závodem handbiků. V pátek nastoupí ke startu v časovce jednotlivců cyklisté kategorií C, mezi nimiž uvidíme i Jirku Ježka (C4), Michala Starka (C2) a Tomáše Kajnara (C5). V sobotu pojede časovku Kateřina Antošová v kategorii H3.

Program šampionátu pak bude pokračovat nedělním silničním závodem kategorií C a v pondělí odjedou silniční závod kategorie handbiků a tricyklů.