13 Bře

Vyhlášení stavu nouze v ČR

Vyhlášení stavu nouze v ČR

Vláda České republiky vyhlásila ve čtvrtek 12.3.2020 od 14:00 nouzový stav a s ním související další bezpečnostní opatření v rámci ochrany obyvatelstva před šířením koronaviru Covid-19. Stav nouze je vyhlášen na dobu 30 dní.

Součástí těchto opatření je i zpřísnění omezení účasti osob na sportovních a dalších akcích a to v celkovém počtu nad 30 osob. Zároveň vešel v platnost zákaz přítomnosti veřejnosti v provozovnách některých služeb – sportoviště, posilovny, přírodní a umělá koupaliště, solária, sauny, wellness služby a další.

V souvislosti s tímto opatřením je ČATHS nucena pozastavit objednávání veškerých reprezentačních výjezdů do všech zemí a to v souladu s vyhlášením Vlády ČR ze dne 13.03.2020 ve věci uzavření hranic ČR od 16.03.2020 až do odvolání. Toto se týká všech služeb souvisejících s reprezentací ČR a to až do odvolání či změny těchto vládních opatření. Toto se přímo týká následujících akcí (dosud oficiálně nezrušené pořadatelem):

– Split Open (atletika)
– Croatia Open – Pula (atletika)
– ME Olbia (lukostřelba)
– 17. Ruhr City Cup 2.4mR (jachting)

ČATHS bude situaci kolem opatření Ministerstva zdravotnictví ČR nadále pečlivě sledovat a v případě jakýchkoli změn své členy neprodleně informovat.
V případě dotazů se můžete obracet na sekretariát ČATHS.

Usnesení Vlády ČR (viz příloha), kompletní znění všech souvisejících opatření naleznete zde: https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/vyhlaseni-nouzoveho-stavu-180234/

Image result for coronavirus