2 Pro

9.ročník Mezinárodního turnaje v curlingu vozíčkářů vyhráli Norové

Uplynulý víkend se za účasti 12 týmů z deseti evropských zemí v pražských Roztylech uskutečnil letos již devátý ročník Mezinárodního turnaje v curlingu vozíčkářů. Maraton curlingových utkání byl zahájen v pátek v 9:00 úvodními zápasy prvního kola. V něm se nejlépe dařilo týmům Švédska, Švýcarska, České republiky 1 a Norsku.
V sobotu pokračoval turnaj šesti zápasy druhého kola, kde se opět dařilo Švédům, Švýcarům a Norum. Tým ČR 1 prohrál velkým rozdílem s týmem Ruska a bodově se propadl do středu průběžného pořadí. Tým ČR 2 ve složení – Radek Pokorný, Seman Jiří, Viturnová Olga a Kříž Ondřej jen o jeden End prohráli s týmem Slovenska a po 2.kole byl na průběžném 7.místě hned za ČR 1.
Ve třetím kole Švédsko ani Norsko neprohrály a tak držely i nadále první dvě místa tabulky. ČR 1 remízovalo s týmem Itálie a posunulo se na pátou příčku průběžného pořadí, ČR 2 prohrálo také s týmem Ruska a sestoupilo na průběžné 10.místo.
Nedělní zápasy pak daly po několika velmi napínavých soubojích konečné rozuzlení v celkovém pořadí turnaje.
První příčku vybojoval tým Norska, před druhým týmem Trentino Itálie a třetím Švýcarskem. Naše týmy skončily na šestém – ČR 1 a devátém místě – ČR 2.

Celkové výsledky turnaje naleznete zde