29 Bře

Úspěchy našich atletů na Grand Prix v Dubaji!

I přes vysoké teploty se naším atletům v Emirátech dařilo. Na Atletickém meetingu Grand Prix Dubaj 2022, který se konal 21 -24-3.2022, naši atleti vybojovali celkem 11 cenných kovu, což jim vyneslo 20. místo v celkovém pořadí zemí, kterých bylo celkově 43 a sjelo se zde celkově 446 atletek a atletů.


O boj o medaile se zapojilo celkem 6 našich atletek a 6 atletů a nejlépe se dařilo Evě Datinské, která vybojovala zlato ve vrhu koulí a stříbro v hodu diskem. Tereza Jakschová si doběhla na 100 m pro stříbro a 200 m jen o 1 setinu pro bronz. Jaroslav Petrouš získal stříbro v hodu diskem a bronz ve vrhu koulí. Anna Luxová získala stříbro ve vrhu koulí a těsně ji unikla medaile na 100 m, kde skončila na čtvrtím místě. Dušan Ščambura vybojoval stříbro ve vrhu koulí a svou medailovou premiéru měl Michal Pallag, který si vybojoval dvě bronzové medaile a to ve vrhu koulí a hodu diskem. Eva Kacanu pak veze domů bronz v hodu diskem.


Své osobní maxima si vylepšila v hodu Diskem Adéla Učňová, která se posunula o téměř 2 m ve sloučené kategorii a to ji vyneslo čtvrté místo a stejně si vedla i v oštěpu, kde také posunula své osobní maximum a to ji vyneslo další čtvrté místo. Dobře si vedl také Martin Kukla, který si vylepšil v hodu diskem své osobní maximum a Anička Muziková, která si musela na svůj start v hodu kuželkou počkat do posledního dne, vybojovala nepopulární čtvrté místo.


Všem moc blahopřejeme k zisku medailí a také k výkonům. Přejeme si, aby tohle byla startovní čára atletické sezony 2022.


Fotogalerie (zdroj: Facebook sportovců, Eva Kacanu, Jan Datinský):