13 Říj

Michal Enge a Eva Kacanu vítězi Českého poháru v paraatletice pro rok 2022!

V sobotu 8.10.2022 v Olomouci proběhlo závěrečné kolo 24.ročníku Českého poháru atletiky ČATHS 2022. V hojném počtu přijeli do Olomouce bojovat atletky a atleti o co nejlepší umístění v celkovém pořadí. Po skončení proběhlo závěrečné hodnocení a vyhlášení nejlepších. Medaile a ocenění předával náměstek hejtmana Olomouckého kraje – Mgr. Ivo Slavotínek.



Mezi ženami v celkovém pořadí vybojovala třetí místo Anna Muziková (SC JÚ Praha), druhé místo Anna Marcaníková (AC Wozmeni Zlín) a první místo a putovní pohár vybojovala Eva Kacanu (AK Olomouc).


Mezi muži v celkovém pořadí třetí místo vybojoval Jaroslav Petrouš (ABB Pardubice), druhé místo Dušan Ščambura (AK Olomouc) a první místo a putovní pohár získal Michal Enge (SSK Vítkovice).



Tradičně proběhl současně II. ročník Juniorského pohárku ČATHS, kde v kategorii dívek stojících třetí místo získala Adriana Skalická (AK Olomouc), druhé místo vybojovala Kája Stratilová (AK Olomouc) a zvítězila Natálie Hlavinková (SSK Vítkovice). Mezi sedícími dívkami na druhém místě skončila Nikola Síkorová (AK Olomouc) a zvítězila Adélka Durčáková (AK Olomouc). Mezi stojícími chlapci třetí místo obsadil Jáša Rucker (AK Olomouc), druhé místo obsadil Filip Horvath (SK Kociánka Brno) a vítězem se stal Martin Přichystal (AK Olomouc). V kategorii sedících na druhém místě skončil nejmladší atlet Mikuláš Rak (AK Olomouc) a vítězem se stal Štěpán Kaloč (SSK Vítkovice).



Všem atletkám a atletům patří velká gratulace a jedno veliké DÍK! Zároveň si dovolujeme Všem účastníkům popřát mnoho sportovních úspěchů a už teď se těšíme na další ročník Českého poháru, ve kterém chystáme zajímavé novinky!


Závěrečné foto na finále ČP v Olomouci (8.10.2022)