21 Lis

Anna Luxová se připravuje v příznivých podmínkách ve Spojených arabských emirátech!

Jedna z našich elitních atletek – Anička Luxová – která na posledních letních paralympijských hrách 2021 v Tokiu vybojovala bronzovou medaili ve vrhu koulí v kategorii F35 se na konci sezóny již připravuje na tu další!


Luxová má za sebou náročnou sezónu – absolvovala dlouhé soustředění v UAE již počátkem roku 2023, kde navázala na první závody série Grand Prix v Dubaji. Následně se přesunula do Maroka na další závod GP. Anička se kromě řady tuzemských závodů zúčastnila také MS v Paříži, kde skončila na výborném 5.místě.


Vrchol sezóny 2024 je ten královský – letní paralympijské hry v Paříži! Proto není čas ztrácet čas a tato špičková koulařka začíná přípravy ve své oblíbené destinaci – v Dubaji, kde jí čekají hned 3 závody v únoru 2024. Dubaj Aničce poskytuje výborné podmínky – trénuje na místním stadionu, který je domovem pro světové závody Grand Prix a využívá stejného, oficiálního hotelu pro závody GP, kde se jí dostává skvělých standardů v podobě vyvážené stravy, vybavené posilovny a bazénu.


Přípravy probíhají pod dohledem našeho dalšího reprezentanta Petra Vrátila. Petr pracuje na ČATHS jako manažer reprezentačního týmu paraatletů a k tomu se pravidelně věnuje trenérské činnosti. Aby toho nebylo málo, tak stále výborně sportuje a reprezentuje Česko na významných mezinárodních akcích.


Fotogalerie (zdroj: Petr Vrátil):