31 Čvc

Atletika nejzastoupenějším sportem v Paříži! Michal Enge a Mirka Obrová součástí výpravy českého paraatletického týmu na LPH 2024!

Začátkem července jsme přinesli informaci o konečné nominaci atletů na Letní paralympijské hry 2024 v Paříži.


Během července se ovšem stalo poměrně dost zásadních a neočekávaných zvratů, které vyústily v přidělení dalších dvou míst pro tým paraatletiky.


K již zmíněné výpravě – Aleš Kisý, František Serbus, Petr Vrátil, Anna Luxová, Eva Berná a Tereza Jakschová, přibyla další dvě jména – kuželkář Michal Enge a oštěpařka Mirka Obrová a rázem se paraatletika stala s osmi sportovci nejzastoupenějším sportem na LPH 2024 v Paříži!


Proč se tak stalo? Mezinárodní paralympijský výbor přidělil Českému paralympijskému výboru dvě divoké karty, respektive bipartitní místa na konkrétní jména – nejprve na Františka Serbuse a poté také pro Annu Luxovou. Jelikož oba sportovci již byli na LPH nominování, uvolnila se nám tím další místa, což je nás vynikající zpráva!


Mezinárodní paralympijský výbor kontaktoval ČPV po uplynutí deadline pro rozhodnutí na divoké karty/bipartity, takže již nikdo nemohl čekat, že podobná situace nastane.


O dodatečné nominaci rozhodoval orgán sportovně-technického výboru ČPV (STVS), který jednomyslně odhlasoval Michala Engeho a Mirku Obrovou jako sportovce s dodatečnou nominací, jelikož byli oba prvními náhradníky.


Finální nominace na LPH 2024 v Paříži je následující:

Sportovci (muži):

Aleš Kisý (F53) – vrh koulí

František Serbus (F32) – hod kuželkou

Petr Vrátil (F38) – hod oštěpem

Michal Enge (F51) – hod kuželkou

Sportovci (ženy):

Eva Berná (F37) – vrh koulí

Anna Luxová (F35) – vrh koulí

Tereza Jakschová (T47) – běh na 100m, běh na 200m

Miroslava Obrová (F56) – hod oštěpem, hod diskem

Realizační tým:

Aneta Inochovská – team leader

Dominik Bednář – doprovod

Pavel Martínek – doprovod

Eva Engeová – doprovod