14 Čvn

Česká asociace ledního hokeje handicapovaných

Česká asociace tělesně handicapovaných sportovců
Libor Šnajdr – předseda ČATHS
Zátopkova 100/2
160 17 Praha 6

V Praze dne 15.května 2005

Věc : Žádost o přidružení do struktury ČATHS

Vážený pane předsedo,

dovolujeme si Vás požádat o přidružení naší organizace a registraci našich členů do struktury ČATHS . Naše občanské sdružení soustřeďuje tělesně postižené hokejisty „standing“ v České Republice a je vedle asociací Kanady, USA, Finska a Ruska jednou z pěti zakládajících zemí Mezinárodní federace ledního hokeje standing – ISIHF ( International Standing Ice Hockey Federation ).

ČALHH ( CHHA ) byla založena v březnu roku 2004 jako důsledek neodůvodněného nepřijetí navrhované komise STK ledního hokeje standing výborem svazu ČSTPS dne 20.1.2004 . V této době již probíhaly přípravy 2. Mistrovství světa v ledním hokeji tělesně postižených ve dnech 24.4. – 30.4.2004 za účasti týmů Kanady, USA, Ruska, Finska a poprvé v historii České republiky . Akce byla připravována formálně pod záštitou ČSTPS, ale toto rozhodnutí znemožňovalo oficiální účast českého týmu. Jediným řešením, jak dostát slibům a závazkům vůči zahraničním partnerům bylo založení samostatného právního subjektu ( ČALHH ) , který organizaci turnaje a zajištění českého týmu ve spolupráci s 1.Českým SHC převzal.

Jedním z hlavních cílů činnosti ISIHF je dosáhnout začlenění ledního hokeje standing jako ukázkového sportu při ZPH 2006 v Turíně a zařazení sportu do programu ZPH 2010 ve Vancouveru.

V následujících dnech 16.-18.5.2005 se náš tým zúčastní Mistrovství Evropy ISIHF pro rok 2005 v Innsbrucku za účasti týmů Ruska a Lotyšska ( tým Finska se z účasti na turnaji omluvil ). Chtěl bych Vás požádat o zvážení záštity a podpory našeho týmu na tomto turnaji.
Děkuji za Vaši přízeň.

Miroslav Kluc
předseda asociace