5 Dub

Sportovci ČATHS v plné přípravě

Vyvrcholení zimní sezóny IX. zimní paralympiádou, na které ČATHS úspěšně reprezentoval Stanislav Loska, se prolíná s vrcholícími přípravami na hlavní – letní sezónu.

Přední sportovci ČATHS berou přípravu vážně, však se letos koná hned několik světových šampionátů a ´de facto´ se zakládá na nominace na XIII. letní paralympiádu 2008 v Pekingu.
Poté, co se ze Světového poháru a z přípravy v Austrálii vrátili handbikeři Marcel Pipek, Pavel Děcký a Radovan Civiš (vizte reportáž na jiném místě webu), odjeli na soustředění do Egypta lukostřelci Zdeněk Šebek, Jiří Klich, Petr Bartoš, Miroslava Černá a Lenka Kuncová a atleti do Turecka; z atletů František Pürgl, Josef Štiak, Radim Běleš, Milan Kubala, Martina Kniezková a Jana Fesslová.
Cyklisté včetně Jiřího Ježka, Petra Kocmana, Josefa Lachmana a Ondřeje Nulíčka se co nevidět chystají na Kypr. Všichni, samozřejmě, se svými trenéry a doprovody.
Věřme, že svědomitou přípravu v závěru dlouhé a studené zimy všichni zúročí na svých „major official events“ – atleti na MS v září v Assenu (NED), cyklisté na MS v září v Aigle (SUI), handbikeři na ME v červenci v Lounech a v září na MS v Aigle a lukostřelci na ME v srpnu v Nymburce.

/dav/