25 Lis

Jiří Ježek se setkal s legendárním Eddy Merckxem

Za účasti rekordního počtu vystavovatelů, prodejců a výrobců sportovního zboží se ve dnech 9 – 12.11. v Brně konal největší, mezinárodní sportovní veletrh v České republice, Sport Life. Jednou z hlavních postav doprovodného programu, po boku dalších sportovních celebrit světového sportu, např. legendy cyklistiky Eddy Merckxe či desetibojaře Romana Šebrleho, byl jeden z nejlepších handicapovaných sportovců světa, paralympijský vítěz a mistr světa, cyklista – Jiří Ježek.

Jiří Ježek se setkal s legendárním Eddy Merckxem

A program byl opravdu, po celé tři dny, vyčerpávající – celá řada rozhovorů, autogramiád, povinností pramenících ze sponzorských smluv, ale například i jízda na trenažéru pro konto Bariéry, kdy vzdálenost ujetá po dobu jedné minuty je vyčíslena penězi a převedena na konto pro handicapované sportovce.
V sobotu se k Jirkovi přidal další úspěšný reprezentant, cyklista na handbike, mistr světa v časovce a paralympijský vítěz – Marcel Pipek. I on plnil své povinnosti vůči sponzorům.
Musím objektivně konstatovat, že Jirka i Marcel byli po dni na výstavišti v Brně stejně utahaní, jako po silničním závodě na mistrovství světa. Ovšem na druhou stranu je potřeba říci, že obdiv a popularita, jak ze strany odborné – cyklistické, tak široké veřejnosti, se kterou se naši úspěšní reprezentanti setkávali v Brně doslova na každém kroku je nepochybně stejně jako mistrovská medaile srovnatelným uznáním obrovské dřiny, vůle a úsilí, kterou v tréninku každodenně podstupují a zároveň hnacím motorem pro další náročný trénink a závody.

Viktor Zapletal
Vedoucí trenér Reprezentačního družstva tělesně handicapovaných cyklistů ČR
ČATHS