22 Říj

Stanovisko Výkonného výboru ČATHS k přestupům nesdružených sportovců do ČATHS

Protože se množí dotazy a přihlášky ke členství tělesně postižených sportovců v České asociaci tělesně handicapovaných sportovců (ČATHS), považuje vedení asociace za patřičné zopakovat následující stanovisko.

1) ČATHS jako jediný subjekt zastupující tělesně handicapované sportovce v rámci Českého paralympijského výboru (ČPV) je vázána Jednotnými pravidly ČPV k zajištění sportovní reprezentace zveřejněnými 28. prosince 2006 na www.paralympic.cz.

2) V těchto pravidlech se uvádí mj. následující: – „Do konce listopadu 2007 bude ČATHS z pověření ČPV shromažďovat údaje o uvažovaných přestupech nesdružených tělesně postižených sportovců do organizační struktury ČPV“. – „V období od 1.12. do 15.12. 2007 bude možné uskutečnit uvažované přestupy do ČATHS tak, aby bylo možné zabezpečit financování všech přestoupivších sportovců počínaje rozpočtovým rokem 2008“.

3) V souladu se Stanovami ČATHS o přijetí nových členů rozhodne Výkonný výbor asociace. Nezbytným pro provedení přestupu je spolu s přihláškou také Prohlášení o vystoupení z ČSTPS.

Libor Šnajdr
Předseda ČATHS

V Praze 19. října 2007