5 Lis

1. ročník Českého poháru Handbike

Zatím jediný český klub handbikerů , Handbike ČR Team, uspořádal v letošním roce 1. ročník Českého poháru Handbike, který byl otevřený i pro jezdce ze Slovenska.

Pohár se skládal ze sedmi závodů – Pardubický půlmaratón, Memoriál Evžena Cihláře (Praha), Memoriál Karla Raise (Louny), který se jel zároveň jako Mistrovství ČR, dále pak Memoriál Jana Veselého (Ostrava), Jesenický šnek (Rapotín), Evropský pohár (Louny) a finálový půlmaratón v Brně.
V průběhu celého poháru se zúčastnilo na 40 handbikerů z Česka a Slovenska. Pro první ročník to byl velký úspěch co do počtu závodníků, tak do počtu příznivců tohoto sportu handicapovaných, který rok od roku nabývá na popularitě.
Cílem prvního ročníku a ročníků následujících je zviditelnit tento nově se dynamicky rozvíjející sport a přitáhnout nové nadějné jezdce. Sport handbike je dostupný každému, kdo má zájem provozovat toto sportovní odvětví, jak na amatérské, tak na profesionální úrovni.
Za uspořádání 1.ročníku Českého poháru Handbike 2007 patří velké poděkování generálním partnerům: NUTREND, API, HP LAK, dále pak pořadatelům poháru – OS Handbike ČR a firmě GO ON a samozřejmě pořadatelům jednotlivých závodů.

KK.