23 Bře

Lyžař Radim Kozlovský má letos excelentní formu

OTEVŘENÉ MČR V ROKYTNICI NAD JIZEROU 25-27.01.2008

Ve dnech 25-27.01.2008 jsem se účastnil Mistrovství republiky v alpském lyžování zdravotně handicapovaných. Závodů se zúčastnilo přes 30 lyžařů.
První den se jel slalom. Počasí nám bohužel nepřálo a po nočním dešti byl svah v dosti bídném stavu. Už po prohlídce trati se dělaly nepříjemné koryta a hromady rozbředlého sněhu. Slalom vyhrál Jaroslav Rola z Polska před Krivošem ze Slovenska a dalším Polákem Szumiecem. Českým monolyžařům se nedařilo. Já jsem minul pátou branku před cílem prvního kola a tím pro mě tento závod skončil. Škoda, protože jsem měl dobrou motivaci a nebýt této chybičky jistě bych bojoval o první místo.
Druhý den se jel obří slalom, což je v současnosti má nejsilnější disciplína. Počasí se bohužel neumoudřilo a tak svah připomínal spíše motokrosovou trať. V těchto podmínkách mají výhodu méně postižení monolyžaři, kteří mají lepší stabilitu. Přesto jsem dojel po prvním kole závodu na třetím místě o půl sekundy za vedoucím Dvořákem. Druhé kolo jsem jel na maximum a s velkým rizikem.Vyplatilo se! V obřím slalomu jsem zvítězil o osm setin sekundy před druhým J. Rolou. Třetí skončil Oldřich Jelínek.
Závod v superobřím slalomu byl pro nepřízeň počasí zrušen.

OTEVŘENÉ MISTROVSTVÍ POLSKA 7-9.2.2008

Otevřené Mistrovství Polska v alpském lyžování zdravotně handicapovaných EDF CUP 2008 se konalo v polském městečku Szcyrk nedaleko města Bialsko-Biala. ve dnech 7-9.2.2008.
Těchto závodů se účastním již po čtvrté. Výhodou je, že se konají blízko hranice s ČR a jsou to pro mě nejblíže vzdálené závody v sezóně. Do Szcyrku to mám necelých 70 km.
V letošním roce se pořadatelé vytáhli a zajistili ubytování v luxusním bezbariérovém hotelu. Počasí nám ale bohužel nepřálo, teplota se pohybovala kolem 5°C nad nulou a pršelo.
První den se jel závod v kombinaci – obří slalom + slalom. Na kopci byla hustá mlha, ale naštěstí přestalo pršet. Závod se mi vydařil. Z obřího slalomu jsem měl dostatečný náskok na druhého Jaroslava Rolu z Polska a tak jsem slalom jel na jistotu. Taktika se vyplatila – celkově jsem zvítězil necelé dvě sekundy před Rolou a Szumiecem z Polska . Další tři závodníci z České republiky nebodovali.
Druhý den závodů se jel slalom, který je parádní disciplínou polského závodníka Roly. Nechtěl jsem mu vítězství nechat jen tak zadarmo a tak jsem bojoval a riskoval. V mlze a velmi špatné viditelnosti jsem ale minul branku a tím pro mne závod skončil.
Poslední den závodů se jel obří slalom. Přes noc napadlo asi deset centimetrů nového sněhu. Již v prvním kole jsem si vytvořil více jak sekundový náskok před Rolou a v druhém kole jsem ho zvýšil na necelé tři vteřiny. Výsledné pořadí: 1. Kozlovský, 2. Rola, 3. Dvořák…….
Z mistrovství Polska jsem odjížděl spokojený. Ze tří závodů dva mistrovské tituly to je celkem hezký výsledek.