13 Dub

V úvodním podniku závodů Evropského poháru na Krétě, získala česká reprezentace celkem 6 medailí, z toho 4 zlaté!

Ve dnech 12. a 13. dubna 2008 se česká cyklistická reprezentace ve složení Jiří Ježek, Tomáš Kvasnička a Radim Pavlík, úspěšně zúčastnila prvního ročníku závodu „Aegean-Talos Cup“ v Heraklionu na Krétě.

Mistr světa Jiří Ježek potvrdil svou vynikající letošní formu a stal se nejúspěšnějším závodníkem prvního podniku Evropského poháru na Krétě, když zvítězil jak v sobotní časovce, tak v nedělním silničním závodě bez rozdílu handicapů.
Vítězství je tím cennější, že největším Jirkovým soupeřem nebyl nikdo jiný, než vicemistr světa z Bordeaux, Carol Eduard Novak z Rumunska.
Jirka svým soupeřům na zajímavé a členité trati odjel 3 kola před cílem a do cíle přijel se značným náskokem.
„Byla to moje první konfrontace v paralympijské pelotonu v letošní důležité sezóně. Jsem opravdu spokojený, ukázalo se, že náročná zimní příprava se vyplatila. Výrazné vítězství, navíc bez rozdílu hendikepů a v prestižním dresu mistra světa, mi dodalo nezbytné sebevědomí do dalších závodů. Mám z toho fakt velkou radost!“ svěřil se Ježek.
Veliký talent české cyklistiky, teprve 18-ti letý Tomáš Kvasnička napodobil Jirku a zvítězil ve své kategorii CP3 jak v časovce, tak v silničním závodě rozdílem třídy.
V silničním závodě Tomáš upadl při hromadném pádu v ostré zatáčce, když mu podklouzla galuska, ale, byť ošklivě odřený a pohmožděný, rychle vstal a závod ve velkém stylu dokončil.
„Jirka zajel podle mých předpokladů, jeho současná standardní výkonnost je mimořádná. Velkou radost máme z Tomáše, který se mám lepší přímo před očima a v současnosti, navzdory svému juniorskému věku, představuje absolutní světovou špičku kategorie CP 3“ , řekl k výkonům svých svěřenců reprezentační trenér Viktor Zapletal. Jiří Ježek ještě dodal: „Jako kapitána týmu mě velmi potěšil i Radim Pavlík, který v obou závodech silně obsazené kategorie LC1 vybojoval cenné třetí místo. Celý tým byl tedy velice úspěšný. Bohužel, krátce po skončení závodu nás zastihla smutná zpráva o úmrtí ing. Jaroslava Pauera, jednoho ze zakladatelů českého sportu hendikepovaných a člověka, který mě osobně výrazně pomohl. Jménem svým i jménem všech členů naší cyklistické reprezentace bych rád vyjádřil upřímnou soustrast jeho nejbližším. Dnešní vítězství věnujeme Jardově památce!“

VÝSLEDKY:

ČASOVKA:
Jiří Ježek (LC2) … 1.
Tomáš Kvasnička (CP3) … 1.
Radim Pavlík (LC1) … 3.

SILNIČNÍ ZÁVOD:
Jiří Ježek (LC2) … 1.
Tomáš Kvasnička (CP3) … 1.
Radim Pavlík (LC1) … 3.