15 Dub

O víkendu se v Pardubicích uskuteční Mistrovství České republiky HANDBIKE

Čtyři sady medailí a čtyři prestižní dresy určené mistrům České republiky pro rok 2008 čekají na své majitele a Ti je obdrží z rukou jednoho z nejúspěšnějších handicapovaných sportovců světa, několikanásobného mistra světa a paralympijského vítěze, Jiřího Ježka, který také závod slavnostně odstartuje a bude ho i spolukomentovat.

V sobotu 19.4. se do Pardubic sjedou závodníci z celé republiky, včetně absolutní české handbikové špičky, aby poměřili své síly v silničním závodě.
Na startu uvidíme kompletní reprezentační tým, v čele s mistrem světa a paralympijským vítězem Marcelem Pipkem.
„Marcel čeká na úplně nový silniční handbike, který mu firma Schmickin dělá přesně podle jeho požadavků. Pravděpodobně ho ale v Pardubicích ještě mít nebude a k závodu nastoupí na svém časovkářském speciálu.“ prozradila manažerka reprezentačního týmu handbike Kateřina Krebsová.
Otazník visí nad startem české „dvojky“ Radkem Civišem. Reprezentační trenér cyklistiky a handbike Viktor Zapletal k tomu dodává: „Radek bohužel v březnu, ihned po návratu ze soustředění na Lanzarote prodělal nepříjemnou virózu a následně i další onemocnění. O své výkonnosti mne nemusí přesvědčovat, vím jak je dobrý, takže pokud nebude počátkem týdne před závody v Pardubicích úplně v pořádku, tak tyto závody vypustí. V květnu, červnu a červenci čekají reprezentanty náročné závody Evropského poháru a potřebuji, aby byl Radek především úplně zdráv a připraven na tyto mezinárodní akce. Závody v Pardubicích pro mne budou zajímavé hlavně z pohledu širšího reprezentačního výběru, jsem zvědavý především na Standu Bízu, Naďu Tvarohovou, Honzu Tománka, ale i celou řadu dalších nadějných závodníků.“

Zveme Vás do Pardubic, přijeďte závodit, přijeďte fandit!

Podrobné informace o závodech Vám předá sekretariát ČATHS, prosím kontaktujte telefonicky nebo emailem Kateřinu Krebsovou, nebo navštivte internetové stránky závodu ZDE


FOTO: www.handbikecr.cz