12 Čvn

Handbiker Radim Liška mapuje turistické cyklotrasy pro vozíčkáře

Handbiker Radim Liška, který v posledním závodě Českého poháru v Rýmařově obsadil třetí místo a v celkovém pořadí Českého poháru figuruje rovněž na vynikajícím třetím místě, se rozhodl zmapovat turistické stezky pro vozíčkáře v okolí Brna a pomáhat tak i dalším handicapovaným cyklistům, kteří jezdí na handbiku.

Knížečka, kterou Radim napsal se jmenuje: Dřina – relax na vozíku? Zkuste naši turistiku! a mapuje osm turistických stezek v Brně a okolí. V publikaci informuje cykloturisty na handbiku o náročnosti trasy, značení, profilu, povrchu, atd., jednoduše řečeno, pokud chcete začít sportovat, či si najít pro sebe ideální tréninkovou cyklotrasu – přečtěte si Radimovu publikaci a využijte jeho praktických rad.
Brožurka se brzy dočká dalšího rozšíření, Radim nyní mapuje trasy směrem k Mikulovu a Macoše. Pokud máte o brožurku zájem, navštivte www.handicaptour.cz a nechte zde Radimovi vzkaz.
Redakční rada webu ČATHS se pokusí v dohledné době získat údaje o všech možných cyklotrasách v celé České republice, vhodných pro handicapované sportovce a tento seznam postupně na těchto stránkách zveřejnit.
Na tuto letní, cyklistickou mapu naváže na podzim mapa zimní – lyžařská, která je již hotová a ve které vám přineseme hodnocení našich lyžařských středisek, z pohledu bezbariérovosti a tedy vhodnosti pro jízdu na monoski.