24 Čvn

EP v cyklistice – Holzkirchen

Tropickým vedrem přivítalo malebné městečko na úpatí Alp – Holzkirchen, závodníky z celé Evropy na 4. podniku závodu Evropského poháru.

Jiří Ježek: přestože unavený v závěru jarní sezóny a těšící se na 14 denní tréninkové volno, zabojoval a vyhrál s přehledem jak páteční časovku, tak sobotní silniční závod. Na současnou taktiku světového pelotonu ve stylu „všichni si hlídáme Ježka“ odpověděl v silničním závodě způsobem, který si může dovolit pouze mistr světa – ihned po startu odjel celému pelotonu spolu dalšími 2 závodníky, vypracovali téměř 2 minutový odstup a s tímto náskokem přijel Jirka vítězně do cíle. Jirka vede průběžné pořadí EP, když doposud neztratil v žádném závodě ani jeden bod (!).

Tomáš Kvasnička: talentovaný junior si nejdříve v pátek zlepšil svůj osobní rekord na trati časovky o téměř 3 a půl minuty, kde vybojoval výborné 3. místo a v sobotu ukázal svým soupeřům, v čem je jeho největší síla – závěrečný spurt. S přehledem zvítězil a upevnil si celkové vedení v seriálu EP.

Radek Civiš: v pátek v náročném a velmi rychlém silničním závodě i v sobotní časovce prokázal, že patří do absolutní světové špičky, vybojoval vynikající umístění a současná výkonnost jistě Radkovi dodá chuť do dalšího tréninku a přípravy na LPH v Pekingu.

Pavel Děcký: zajel pravděpodobně své nejlepší zahraniční závody a znovu potvrdil, že patří do reprezentačního A týmu i že mu právem patří vedení v celkovém pořadí Českého poháru.

Michal Šiška: připravuje se na kvalifikaci závodu triatlonistů Ironmann na Hawaii. Potvrdil své letošní veliké výkonnostní zlepšení a především sobotní časovku zajel exelentní způsobem. Svým výkonem potvrdil svou nominaci do reprezentačního A týmu handbike.

Radim Pavlík: páteční časovku zajel spíše průměrným způsobem, vše si však vynahradil v sobotu, kde předvedl velmi dobrý týmový výkon, když obětoval své umístění v závodě pro úspěch v čele jedoucího Jirky Ježka. Zaslouženou pochvalu dostal jak od reprezentačního kapitána Jirky Ježka, tak od trenéra Zapletala. V celkovém pořadí EP figuruje na velmi pěkném 6. místě.

Stanislav Bíza a Jan Tománek: zatím sbírají potřebné závodní zkušenosti, závody EP zatím patřily k těm nejtěžším (z pohledu konkurence), co doposud ve své kariéře absolvovali. Oba závodníci se představí ve finále EP v Těrchové.

VÝSLEDKY:

PÁTEK 20.6.2008 – Valley

handbiky silniční závod
LC časovka
CP časovka

SOBOTA 21.6.2008 – Holzkirchen

silniční závod CP3, LC3, LC4
handbiky časovka
silniční závod LC1, LC2, CP4