14 Čvc

Jiří Ježek a Tomáš Kvasnička se stali celkovými vítězi EP 2008, Radim Pavlík skončil celkově druhý!!!

Jiří Ježek a Tomáš Kvasnička se stali celkovými vítězi Evropského poháru 2008. Vynikající úspěch obou našich cyklistů má navíc označení historické výjimečnosti:
Jiří Ježek absolvoval celý seriál závodů bez jediné porážky a získal tak maximální počet bodů.
Tomáš Kvasnička, teprve 18 letý junior, se stal historicky nejmladším vítězem tohoto poháru.
Úspěch českých cyklistů doplnil talentovaný Radim Pavlík, závodící v kategorii LC 1, který obsadil celkové druhé místo.

Jiří Ježek hodnotí celý seriál závodů a svůj i Tomášův úspěch následovně: „Moje a Tomášovo celkové vítězství jasně potvrzuje současnou pozici české cyklistiky hendikepovaných ve světě. Daří se nám hlavně díky skvělé partě, kterou se nám na pozadí ČATHS podařilo během dvou sezón vybudovat prakticky z ničeho. Zásluhou všech, kteří nám pomáhají, jsme bezvadně fungující tým. Jen tak se poté může dařit jednotlivcům. Na mých i Tomášových výkonech se samozřejmě výrazně podepisuje i významná podpora našich osobních sponzorů a partnerů. Celkové výsledky v seriálu EP ale vzhledem k blížícím se Hrám v Pekingu samozřejmě nelze přeceňovat, neboť jsou dány hlavně naší stoprocentní účastí na všech závodech a ne vždy nejsilnější konkurencí. Ale přesto mám velkou radost z jednotlivých úspěchů právě na závodech, kde opravdu špičková konkurence byla. Tomáš potvrdil svůj stabilní výkonnostní růst a velké předpoklady do budoucna. Již nyní patří do světové špičky ve své kategorii a vzhledem k jeho zapálení pro sport se na jeho budoucnost opravdu těším. Tomáš je závodník, kterého je radost mít v týmu! Letošní seriál EP nám tedy přinesl spoustu vítězství, náročných závodů i zkušeností. A díky naší úspšnosti i mnoho cenných bodů do světového rankingu, což je důležitépro českou cyklistiku do budoucna.“

Evropský pohár vyvrcholil závody na Slovensku, kterých se zúčastnila početná výprava reprezentace ČR. Poprvé se představily v závodě oba nové tandemy (Moflar-Chyba, Wiosnová –Sacklová) které rozšířily již tak dost početný reprezentační tým. Srovnání s absolutní světovou špičkou, kterou představují tandemy z Polska a Slovenska je více než příznivé, zvláště když uvážíme, že obě posádky spolu jely teprve podruhé.
Vynikající výkony předvedlo reprezentační „áčko“ handbikerů – Civiš, Pipek, Děcký. Výkonnost Radka Civiše a Marcela Pipka odpovídá ambicím obou reprezentantů před LPH v Pekingu.
Velmi dobře závodili i cyklisté v kategorii LC1, Radim Pavlík a Jiří Kalousek a celkové umístění Radima Pavlíka v Evropském poháru je zatím největším úspěchem tohoto mladého a nadějného závodníka.
Tělesně handicapovaní cyklisté měli celkové umístění v seriálu závodů Evropského poháru 2008 určené jako svůj hlavní jarní cíl. Během sezóny 2008 se reprezentační tým „A“ tělesně handicapovaných cyklistů „rozrostl“ na úctyhodný počet 12 závodníků, což je jeho současná podoba.

„Rád bych vyjádřil své poděkování a obdiv všem závodníkům reprezentačního týmu v čele s Jirkou Ježkem a Marcelem Pipkem, kteří vytvořili opravdu vynikající partu. Neméně stejně veliký dík patří i celému realizačnímu týmu reprezentace ČR, manažerkám: Soně Ježkové a Kateřině Krebsové, které zařizují veškerou administrativu ohledně závodů EP a fotografce Věře Vodičkové. Děkuji i oběma mechanikům, Kváskovi seniorovi a Jirkovi Chybovi a sponzorům reprezentačního týmu, především ČATHS a firmám Nutrend, O.K. BAG, Duratec, CykloŽitný. Bez zázemí tohoto realizačního týmu bychom nemohli celý seriál závodů Evropského poháru absolvovat… A veliký dík celé reprezentace patří i skupině TŘI SESTRY, kamarádovi Ivánkovi, rodině Kvasničků, Bratrovi Vodičkovi , manažerce reprezentačních týmů ČATHS Jarce, Zdendovi Zejdovi, letušce Kamišce, Jardovi Žitnému a Robertu „Bakymu“ Bakalářovi“, dodává k výsledku svých svěřenců reprezentační trenér, Viktor Zapletal.

celkové výsledky EP ke stažení zde