5 Zář

Korunní podporuje tělesně handicapované sportovce

Na zahájení letních paralympijských her v Pekingu 6. září nebude chybět ani tým plavců. Jednou z našich nadějí je i plavkyně Tereza Diepoldová, která je kandidátkou na medaili ve své kategorii (S9) a sportovní disciplíně na 400 m volný způsob. Za Terezou a za celou Českou asociací tělesně handicapovaných sportovců tento rok stojí i Karlovarská Korunní. Předseda České asociace tělesně handicapovaných sportovců, pan Libor Šnajdr, ocenil začínající spolupráci s Karlovarskou Korunní: „Vážíme si této podpory o to více, že naše odvětví není natolik mediálně atraktivní. Naši sponzoři jsou v první řadě vedeni snahou pomoci.“

Proč se Korunní rozhodla pro podporu právě Terezy Diepoldové? „Tereze se v jednom okamžiku jejího života vyhnulo štěstí, ale přesto měla sílu a vůli dál bojovat. Je pro nás inspirací a nejlepším důkazem, že život může být o kapku lepší, pokud pro to něco skutečně uděláte. Jsme na ni hrdí a držíme jí palce “, říká Ing. Damir Duraković, marketingový ředitel Karlovarské Korunní. „Jezdím na soutěže moc ráda, protože na nich panuje fantastická atmosféra. Mezi závodníky naprosto chybí závist či rivalita, všichni si pomáháme a radujeme se z dosažených výsledků. Jsme rádi, že Korunní přispěla k tomu, abychom mohli dělat to, co nás baví,“ doplňuje naše reprezentantka Tereza Diepoldová.

Tereza přišla v deseti letech o nohu při těžké havárii autobusu, který ji spolu s bratrem a prarodiči měl odvézt na dovolenou do Španělska. Vážně zraněni byli tehdy všichni členové rodiny. Od dětství sportovala, a tak ji přišlo přirozené, že v tom bude pokračovat i po úraze. Začala se závodním plaváním a velmi rychle získávala první ocenění. K těm nejvýznamnějším patřilo 4. místo na mistrovství světa v roce 2005 (dálkový závod na 5 km) a 10. místo na letních paralympijských hrách v Athénách (400 m volný způsob).