21 Říj

Reprezentace curlerů absolvovala víkendové soustředění v Německu

Zpráva Radka Pokorného

V pátek 17. října odjela reprezentace curlingu do německého Schwenningenu na víkendový tréninkový kemp. V plánu byl trénink a tři zápasy.
Sobotní dopoledne se moc nepovedlo, protože nebyl dobře připravený led a kameny na ledě nechtěly jet. Všichni hráči měli problémy s odhazováním kamenů do kruhů. Po pěti odehraných endech jsme zápas ukončili. Odpoledne byl domluven zápas na 8 endů s časovým limitem, který bude na kvalifikačním turnaji v Praze.
Led se mezitím upravil a odpolední zápas se odehrál už bez problémů. 8-mi endový zápas jsme stihli odehrát s 10-ti minutovým předstihem, takže by časový limit na kvalifikaci v Praze neměl být problém. Zápas byl hodně vyrovnaný po 6.endu jsme vedli o kámen, ale poslední dva endy Němci uhráli tři kameny a zápas vyhráli celkem 8 : 6.
V neděli jsme z časových důvodů odehráli zápasy na 4 endy, kde si zahrál i tým SC JÚ Praha proti reprezentaci Německa. Oba zápasy jsme prohráli, ale výsledek v zápasu nebyl úplně tak rozhodující jako to, že jsme s týmem Německa udělali společný přípravný krok k nadcházejícímu kvalifikačnímu turnaji v Praze, kde bychom rádi v domácím prostředí postoupili na MS.