7 Pro

Louny se chystají na velikou akci – budou pořádat Evropský pohár handbike

UCI European Handbike Circuit Louny 2009, tak to je přesný název vrcholných závodů, které připravuje tým organizátorů pod vedením Radovana Šabaty.

Akce to bude opravdu ojedinělá, posuďte sami – ve dnech 11.7. – 12.7. se v Lounech uskuteční následující závody:

– UCI Evropský pohár handbike
– UCI Evropský pohár tricyklů
– UCI Evropský pohár tandemů
– Mistrovství Evropy koloběžek
– Veřejný závod In-line bruslařů
– Veřejný závod dětí na In-line bruslích

„Pokud vše vyjde podle předpokladů, přivítáme v Lounech až 800 sportovců z Evropy, ale i dalších zemí. V jednání je ještě povýšit závody In-Line na Mistrovství ČR. “ říká šéf závodů, Radovan Šabata.

Do celé akce se aktivně zapojila i ČATHS. Na páteční schůzce v Lounech bylo dohodnuta konkrétní forma spolupráce mezi ČATHS a organizátory Lounského závodu.
Tak například firma NUTREND, významný partner ČATHS a cyklistické reprezentace zajistí pro všechny účastníky závodu kompletní pitný režim a hodnotné ceny.

„Už delší dobu přemýšlíme o cyklistických závodech UCI mezinárodní úrovně. Takové závody jsou důležité nejenom pro získávání potřebných bodů do rankingu UCI a následně pro stanovení kvóty pro paralympiádu v Londýně 2012, ale především pro získávání zkušeností našich mladých, talentovaných závodníků, kteří potřebují závodit se světovou konkurencí. Proto jsem Radovanovi velice vděčný, že nabídku spolupráce přijal. Jeho zkušenosti s pořádáním mezinárodních závodů jsou veliké a naše plány se nevztahují pouze k závodům v roce 2009, předpoklad je, že v roce 2010 přivítáme kompletní cyklistický peloton, tedy včetně kategorií stojících cyklistů. Veřejnost by tak měla jedinečnou možnost vidět na vlastní oči takovou osobnost světové cyklistiky, jakou je například náš Jirka Ježek v závodech minimálně kontinentální úrovně.“ hodnotí dohodnutou spolupráci reprezentační trenér, Viktor Zapletal.