16 Pro

Cyklisté už znají svůj program na rok 2009

Cyklisté a handbikeři budou mít rok 2009 více než perný. UCI zveřejnila kalendář závodů pro rok 2009 a nás těší, že mezi organizátory kontinentálního poháru figuruje i Česká republika, díky závodům, které v Lounech organizuje Radovan Šabata.

Reprezentační tým absolvuje postupně tyto podniky:

1.- 3.5. (cy) Bizkaiko Bira, Bilbao, ESP
21.- 22.5 (cy) World Cup Manchester, GB
23.- 24.5. (cy, hand) European Cycling Cup, Correze, FRA
6 – 7.6. (cy) Radsporttage – Gippingen, SUI
12.-13.6 (hand) EHC Oensingen – SUI
4.- 5. 7. (cy) European Cycling Cup, Cantipalos, ESP
11.-12.7. (hand) EHC – Louny, CZE
18.-19.7. (cy, hand) European Cycling Cup – Vrátná, SVK
25.-26.7. (cy, hand) European Cycling Cup – Piacenza, ITA
3.-13.9. (cy, hand) WORLD CHAMPIONSHIPS – Sevilla, ESP
13.-15.11 (cy) Oceania Cycling Track Championships – Adelaide, AUS

Trenér Viktor Zapletal nastínil cíle společného reprezentačního týmu Tělesně a zrakově handicapovaných cyklistů pro rok 2009:
„Hlavním cílem je udržet, upevnit a pokusit se zlepšit současnou pozici, kterou ve světě naše cyklistika má. Konkrétně bych byl rád, kdyby Jirka Ježek potvrdil svou současnou světovou pozici, očekávám další zlepšování Tomáše Kvasničky, věřím, že Ráďa Civiš konečně světu ukáže, jak obrovská síla se v něm skrývá a doufám v uzdravení a novou motivaci u Marcela Pipka.
Nárust výkonnosti potvrzuje i Radim Pavlík (v roce 2008 druhý v celkovém hodnocení EP) a pokud bude i nadále pokračovat v tréninku tak jako doposud, má velké šance na úspěch. Navíc s ním počítám, pro jeho rychlostní schopnosti i do Team Sprintu, kde bych ho rád vyzkoušel na třetím, závěrečném úseku.
Velké naděje pak vkládám do skupiny „nováčků“ v reprezentačním týmu, konkrétně do Aleše Wasserbauera (LC3), Radka Dutého (LC4), tandemu Moflar – Chyba a čtveřice nadějných handbikerů, Děcký, Šiška, Bíza, Tománek.“