4 Úno

5 otázek pro reprezentační trenérku lyžování – Petru Syrovátkovou

1. MS v Korei se zúčastní trojice lyžařů – Loska, Kozlovský, Jelínek. V jakých disciplínách pojedou?

Standa Loska a Radim Kozlovský pojedou slalom, obří slalom, super kombinaci (SG+ SL) a superobří slalom (budou tedy startovat ve všech disciplínách, mimo sjezdu). Olda Jelínek má zatím vyjeté body pro účast v točivých disciplínách – slalomu a obřím slalomu.

2. Ve kterých disciplínám mají největší šance na úspěch?

Standa Loska se specializuje především na točivé disciplíny a největší naději na úspěch má určitě ve slalomu a bez šance není ani v obřím slalomu, Radim Kozlovský naopak dává přednost rychlosti a uspět by mohl v superobřím slalomu, Olda Jelínek se bude snažit prosadit ve slalomech.

3. Jakou měli závodníci sezónu?

Začátek sezony se příliš nevydařil. Radim se zranil těsně před začátkem evropského poháru a první letošní závod ho čeká příští týden v Rokytnici nad Jizerou. Standa měl také zdravotní problémy, na prvním EP se mu nedařilo a ve druhém nestartoval. Olda odjel obě první kola EP a bodově si oproti loňsku mírně polepšil, ale na start na MS v super obřím slalomu to stále nestačí.

4. Jak bude vypadat závěrečná část přípravy reprezentačního týmu?

Kluci teď využívají dobrých sněhových podmínek u nás a trénují poblíž svých domovů se svými osobními trenéry. Společně se sejdeme 29.-31.1. v Rokytnici nad Jizerou.

5. S jakým cílem budeš odlétat do Korei Ty a jaký výsledek bys považovala za úspěch?

Radim a Standa se budou pokoušet zajet v některé z disciplín do 8. místa a zajistit si tak finance pro přípravu na paralympiádu, ale v konkurenci závodníků, kteří se lyžování věnují zcela profesionálně, to bude velmi těžké. Oldův cíl je dostat se na paralympiádu, to znamená umístit se do 16. místa a ½ startovního pole. A mým cílem je udělat vše pro to, aby se klukům podařilo. Za úspěch budu považovat každé umístění do šestnáctky.