24 Úno

Mistrovství světa ve sjezdovém lyžování pro české tělesně handicapované lyžaře dnešním dnem končí

V obrovské konkurenci tělesně postižených lyžařů se nejvíce vedlo Standovi Loskovi v pátečním slalomu, kde obsadil 12.místo z celkového počtu 43 startujících. Radim Kozlovský a Olda Jelínek se bohužel svým časem nekvalifikovali do 2.kola slalomu.
Sobotní obří slalom byl smolným závodem pro všechny české TP lyžaře, do druhého kola GS se neprobojoval ani jeden z týmu TP. Naopak pro Aničku Kulíškovou byl tento závod úspěšný a přinesl ČR první medaili za 3.místo. Třetí disciplínou na MS byla pondělní superkombinace. Obě kola dokončili Olda Jelínek, který skončil na celkovém 17.místě z 31 startujících sedících lyžařů a Standa Loska, který skončil na 18.místě z 37 startujících. Radimovi se nepodařilo kvalifikovat do druhého kola.
Poslední disciplínou TP lyžařů (sjezdu se nikdo z nich nezúčastní) byl dnes závod SuperG. V disciplíně, která se v Čechách v podstatě nemá kde trénovat, obsadili Kozlovský 28.místo z 37 a Loska 27.místo z 39 startujících. Jelínek po smolném vyhození sněhu na brýle, kdy nemohl chvíli sledovat trať, při průjezdu brankou vypadnul a závod nedokončil.

Výsledky World Championship ZDE

Radim na salomu

Olda Jelínek v brance SL

R. Kozlovský v GS

O. Jelínek v GS

Standa jde na to

Studium tratě

A. Kulíšková v GS

Medailistky

Honza s Kristou

Korea bez sněhu

A. Kulíšková staruje pro druhý bronz

Druhý bronz ze SG