20 Lis

Zpráva Radka Pokorného z pražského Mezinárodního turnaje v curlingu (12 – 14. 11.2010)

Výsledky turnaje
zde

Na turnaj přijely čtyři zahraniční týmy – NOR, GER, POL, ITA, které doplnily dva české týmy CZE1, CZE2. Náš tým CZE2, ve kterém hrála kostra týmu SK NMnM, odehrála pěkné zápasy. Hned v prvním zápase s týmem Norska jsme vstoupili dobře do zápasu a v šestém endu vedli 7:3. Byl to slibný výsledek, kdybychom v sedmém endu nechybovali a nedovolili soupeři dovolili uhrát čtyři kameny, kterými zápas vyrovnali. V posledním osmém endu měli Norové více štěstí a jejich kámen bodoval – prohra 8:7, je pro nás hodně smolná.
Zápas s POL a ITA byl jednoznačný, s přehledem jsme vyhráli. S týmem Německa jsme drželi krok do poloviny zápasu, kdy byl stav vyrovnaný 3:3. Druhá polovina zápasu se nám moc nepovedla a v sedmém endu snižujeme stav na dva kameny a pokoušíme se zápas aspoň zremizovat, ale lepší kámen v kruzích se nám vyrazit nepovedlo a Němci zvítězili konečným výsledkem 7:4.
Poslední zápas v turnaji hrajeme proti týmu CZE1 o celkové třetí místo. V půlce zápasu po čtyřech endech vedeme 5:2 a držíme si menší náskok. Do posledního endu jdeme s vedením tří kamenů, ale bez výhody posledního kamene. Naším cílem v posledním endu je, aby soupeř neuhrál tři kameny. Hra se nám celkem daří a posledním kamenem hrajeme frezze ke kamenům soupeře. Počítáme s tím, že při vyrážení našeho kamene půjde ven i kámen soupeře. Soupeř vyráží náš kámen a oba kameny putují z kruhu ven. V kruhu zůstávají dva kameny soupeře, což nám stačí k vítězství 7:6.